BIG-FUN
 LASERGAME


Lasergamen
Strijden met onze Laserguns is onbeperkt en kan je doen waar en wanneer je maar wilt. Je kunt overdag spelen maar ook bij schemering of complete duisternis, waardoor onze met kleurrijke verlichting uitgeruste Laserguns nog beter tot hun recht komen.


 Leeftijd

Het strijden met onze Laserguns is mogelijk voor iedereen vanaf ongeveer 6 jaar.  

Voor de jongere kinderen (tot en met 7 jaar) adviseren wij het gebruik van de kleinere laserpistolen vanwege hun compacte uitvoering en eenvoudige bediening.

Een maximumleeftijd is er naar onze ervaring niet. De wapens zijn dan ook geschikt voor jongeren en volwassenen. 

 Spelvormen

Met onze laserguns is het mogelijk om een groot aantal verschillende spelvormen te spelen. Enkele spellen die je kan spelen zijn: Scherpschutter, voltreffer, deathmatch, capture the flag, targetspel, jagen op de koning, VIP-escort. Maar ben vooral ook zelf creatief en verzin je eigen spel.

 Voor uitgebreide uitleg van de verschillende spelvormen kan je het PDF-bestand hieronder downloaden en uitprinten.

Spelvormen
Spelvormen voor site.pdf (186.99KB)
Spelvormen
Spelvormen voor site.pdf (186.99KB)

 Aantal spelers en teams

 Lasergamen is mogelijk vanaf 2 personen. Onze ervaring is echter dat het spel leuker wordt, naarmate er meer spelers mee doen. 

De spelers kunnen worden verdeeld in maximaal vier verschillende teams. Op de Laserguns is een keuzeknop aanwezig, waarmee elke speler zijn eigen team kan selecteren. De Lasergun zal opkleuren in zijn teamkleur (geel, rood, blauw, groen) en verder zal elke speler middels een partijlint (welke wij gratis bijleveren) aangeven bij welke partij hij/zij hoort.

 

 

 Andere suggesties

Laat de kinderen eerst een hut bouwen welke in één van de spellen gebruikt kan worden als basiskamp.

 Het is helemaal geweldig als ieder team zijn eigen kleding maakt door bijvoorbeeld een eigen T-shirt te beschilderen.

Een cap, bandana en andere kleding in camouflagekleuren doen het ook altijd goed.

 

 Weertypen om rekening mee te houden

Onze Laserguns zijn niet waterdicht. Bij hevige regenval kan hiermee dan ook niet buiten gestreden worden.
Bij fel zonlicht neemt het bereik van de guns af. Zorg er dan dus voor dat ze gebruikt worden in bijvoorbeeld een bos, een gymzaal of een andere plaats waar beschutting te vinden is.

 

 Spelbegeleiding

In principe kan je alles zelf organiseren. Zorg voor een goede locatie, haal bij ons de Laserguns op en dan wijst de rest zich meestal vanzelf.
Mocht er toch behoefte zijn dat wij de spelbegeleiding op ons nemen, dan is dit mogelijk. Hiervoor brengen wij een tarief in rekening voor de gewerkte uren. Je dient dit aan te geven in het reserveringsverzoek. Over de spelbegeleiding zullen we vooraf afspraken maken met elkaar. 

 

Locatie

  • Ben je er klaar voor? Kies dan je eigen locatie (een bosperceel, een parkeergarage, een ruïne van een fabriek, je eigen straat/buurt of een kantoorgebouw) en maak deze klaar als een ultiem strijdtoneel. Met een beetje fantasie kom je een heel eind.
  • Denk bij het kiezen van een locatie aan voldoende verschuilmogelijkheden.
  • Als je in een bos, een schoolgebouw, op een kantoorverdieping of in een magazijn gaat spelen, is er meestal niet veel meer nodig om de locatie geschikt te maken voor het lasergamen. Vaak zijn er al voldoende verschuilmogelijkheden en obstakels om te kunnen strijden.
  • Heb je echter een grote sportzaal, aula of een lege fabriekshal, dan zullen er obstakels neergezet moeten worden.
  • In het geval van een sportzaal kun je daarbij denken aan materialen die waarschijnlijk al voorhanden zijn zoals bruggen, kasten, bokken en dergelijke. Als je een dikke mat tussen de leggers van een brug rechtop zet, heb je al een leuke muur gebouwd.
  • Als je beschikt over (zwarte) zeilen en/of camouflagenetten kun je deze aan de ringen ophangen of tegen een wandrek spannen. Ook goals voor zaalvoetbal vormen een prima obstakel met een camouflagenet er overheen.
  • In andere grote lege ruimtes (zoals een aula, fabriekshal of een parkeergarage) kunnen bijvoorbeeld bouw- of dranghekken gebruikt worden. Deze zijn vaak voor een gering bedrag te huur bij een bouwonderneming of de gemeentewerken. Koop vervolgens bij een bouwmarkt of de Boerenbond een rol zwart landbouwplastic en een rol stevig plakband. Hiermee kun je de hekken beplakken. Vervolgens knip je met een schaar “ramen” en gaten in het plastic waardoor er schietgaten ontstaan. Zet nu de hekken in een leuke opstelling in de ruimte en klaar is Kees! Verder doen ook hier een paar camouflagenetten wonderen en creëer je in een handomdraai een spannende omgeving.
  • Als je ook nog de beschikking hebt over een rookmachine en een stroboscoop, laserlicht of andere ‘spooky’ verlichting, dan kan je feest niet meer kapot.